Під час перевірки білоруської армії планують «взяти під охорону» об'єкт на кордоні з Україною

Під час перевірки білоруської армії планують «взяти під охорону» об'єкт на кордоні з Україною

Укрінформ
Держсекретар ради безпеки рб Олександр Вольфович заявив, що завдання раптової перевірки армії білорусі ставляться «виходячи з досвіду спеціальної військової операції» рф, одній з військових частин поставлено завдання з взяття під охорону об'єкта на кордоні з Україною.

Про це повідомляється на Телеграм-каналі міноборони білорусі, передає Укрінформ.

«Завдання (раптової перевірки армії рб – ред.) будуть поставлені, виходячи з аналізу досвіду “спеціальної військової операції” в Україні. Сьогодні піднята і з 8 години приводиться в готовність одна з частин, яка знаходиться на південному операційному напрямку. Їй поставлено завдання з виходу і прикриття, взяття під охорону об'єкта на південному кордоні», - сказав Вольфович.

За його словами, надалі перевірка «нарощуватиметься, будуть перевірені практично всі оперативні командування, з'єднання військових частин», а за підсумками перевірки буде зроблено "глибокий аналіз".

Під час перевірки планується "марш на великі відстані, незнайомі ділянки місцевості, на яких виконуватимуться завдання з взяття під охорону різних об'єктів, зайняття вогневих рубежів, виконання вогневих і тактичних завдань", заявив Вольфович.

Читайте також: Заява лукашенка про перевірку боєготовності білоруської армії є нагнітанням ситуації — ДПСУ

Як повідомляв Укрінформ, за дорученням лукашенка у білорусі 13 грудня розпочалася раптова перевірка бойової готовності армії, частина техніки перекидається ближче до кордону з Україною.

У ДПСУ заявили, що вважають оголошену 13 грудня перевірку боєздатності білоруської армії нагнітанням ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-