Єрмак обговорив із Салліваном безпекову та економічну підтримку України

Єрмак обговорив із Салліваном безпекову та економічну підтримку України

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, в ході якої було обговорено продовження безпекової, економічної та гуманітарної підтримки України.

Про це повідомляється на сайті Президента України, передає Укрінформ

До розмови також долучилися міністр оборони Олексій Резніков, Головнокомандувач Збройних Сил Валерій Залужний з української сторони та міністр оборони Ллойд Остін і голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі - з американської.

Представники України поінформували співрозмовників про актуальну ситуацію на фронті за заходи, що вживаються задля протидії російському агресору.

Сторони розглянули питання продовження безпекової, економічної та гуманітарної підтримки України, відзначили важливість посилення захисту об’єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: Єрмак обговорив із Салліваном підтримку України у зимовий період

Окремо співрозмовники приділили увагу шляхам досягнення справедливого миру в Україні, який був би заснований на фундаментальних принципах, закріплених у Статуті ООН, та передбачав притягнення держави-агресора до відповідальності.

Керівник Офісу Президента України подякував США, Президентові Джозефу Байдену, обом палатам Конгресу та всьому американському суспільству за підтримку нашої країни й неоціненний внесок у захист цінностей свободи та демократії у Європі та всьому світі.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Міжнародна конференція «Солідарність з українським народом», яка відбулася 13 грудня у Парижі, зібрала понад 1 млрд євро спільних внесків для допомоги Україні, і що ці гроші підуть на швидке відновлення її інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-