Держеп прокоментував можливість отримання Україною систем Patriot

Держеп прокоментував можливість отримання Україною систем Patriot

Укрінформ
Сполучені Штати мають намір надалі забезпечувати Україну оборонним озброєнням, яке вона потребує.

Так відповів на прохання прокоментувати публікації про готовність США надати Україні системи Patriot речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укінформу.

"Ми продовжимо забезпечувати Україну оборонними можливостями, яких вона потребує", - зауважив офіційний представник Держдепу під час телефонного брифінгу в вівторок.

За його словами, це відбуватиметься до того часу, допоки залишатиметься необхідність.

Прайс зазначив, що поки не має офіційних оголошень з цього приводу, однак підкреслив, що США продовжать вважати пріоритетом поставки систем ППО в Україну, щоби допомогти українцям захиститися від жорстокої агресії рф.

Читайте також: Patriot можуть з'явитися в Україні вже на наступному етапі війни - Резніков

У цьому зв’язку речник Держдепу нагадав, що впродовж останніх кількох тижнів оборонна підтримка України включала технології протиповітряної оборони, у тому числі передові системи NASAMS, а також протиповітряні ракети для комплексів Hawk від США й партнерів. Останній пакет, оголошений минулої п’ятниці Білим домом, містив обладнання для протидії БПЛА.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок американський телеканал CNN поінформував, що адміністрація президента США завершує підготовку планів щодо передання Україні системи протиракетної оборони Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-