Італія постачатиме зброю Україні у 2023 році — сенатори схвалили резолюцію

Італія постачатиме зброю Україні у 2023 році — сенатори схвалили резолюцію

Укрінформ
Сенат парламенту Італії схвалив рішення уряду про продовження військової допомоги Україні протягом 2023 року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Зазначається, що Сенат 143 голосами «за» схвалив резолюцію, яка схвалює поставки зброї в Україну згідно з домовленістю з союзниками по НАТО та Європейському Союзу протягом наступного року. Проти виступили 29 законодавців.

Резолюція, розроблена правлячою коаліцією, що складається з «Братів Італії» - прем’єр-міністра Італії Джорджії Мелоні, «Ліги Півночі» - Маттео Сальвіні та партії «Вперед, Італіє» - Сільвіо Берлусконі. В ній також є заклик до уряду активізувати дипломатичні зусилля для миру.

Міністр оборони країни Гвідо Крозетто заявив, що Італія постачатиме зброю Україні до того часу, поки не почнуться мирні переговори щодо припинення російського вторгнення.

"Я усвідомлюю, що військова допомога рано чи пізно має закінчитися, і закінчиться вона тоді, коли розпочнуться мирні переговори, на які ми всі сподіваємося… Безперечно, ми всі хочемо миру, але цієї мети не можна досягти без надання допомоги країні, яка зіткнулася з односторонньою агресією з порушенням міжнародного права", - сказав він.

Читайте також: Байден і Мелоні обговорили спільну протидію рф та підтримку України

Прем'єр Мелоні неодноразово обіцяла продовжувати надавати підтримку Україні, незважаючи на тертя всередині її правої коаліції та розділення громадської думки щодо постачання зброї.

Раніше цього місяця кабінет міністрів Італії прийняв постанову, що дозволяє продовжувати постачати Україні зброю протягом усього наступного року, не запитуючи офіційного схвалення парламенту на кожну нову поставку.

За попередньої адміністрації на чолі з Маріо Драгі уряд Італії схвалив п'ять постачань зброї в Україну, зберігши в державній таємниці деталі постачання.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-