Резніков: Усі інструменти, які Україна отримує від Швеції, дуже ефективні на полі бою

Резніков: Усі інструменти, які Україна отримує від Швеції, дуже ефективні на полі бою

Укрінформ
Усі інструменти, які Україна отримує як допомогу від Швеції, є дуже ефективними на полі бою.

Таку думку висловив міністр оборони України Олексій Резніков на спільній пресконференції з міністром оборони Королівства Швеція Полом Йонсоном у Медіацентрі Україна в Одесі, передає Укрінформ.

«Радий, що Швеція, яка є другом України, яка входить у клуб антикремлівської коаліції, разом з нами і духом і цінностями, і навіть кольорами наших прапорів - жовто-синіх. Тому сьогодні важливо, що ми з паном міністром зможемо поговорити про подальшу підтримку України з боку уряду Швеції. Ми її отримуємо з перших днів, і це посилює наші Збройні сили. Швеція дуже високотехнологічна країна, у якої дуже потужний ВПК, тому, відповідно, всі інструменти, які ми отримуємо від наших друзів зі Швеції, є дуже ефективними на полі бою», - сказав Резніков.

Читайте також: Міністр оборони Швеції: Допомога Україні є інвестицією у нашу загальну безпеку

Міністр оборони України також зауважив, що Швеція наступного року буде головувати у Раді Європи, тому політично сьогоднішня зустріч є дуже важливою. Оскільки лідерство Королівства Швеції матиме значення не тільки у двосторонніх стосунках, а й у стосунках цілої Європи та ЄС.

Резніков додав, що перед тим як відвідати Одесу, він разом з паном міністром Полом Йонсоном побував сьогодні на Миколаївщині, разом міністри мали можливість відвідати судоремонтний завод у Миколаєві й оглянути один із кораблів.

"Таких кораблів у Миколаєві було зроблено всього чотири, це були потужні крейсери. Зараз один такий є у Миколаєві, а другий, точнісінько такий самий — на самому нижньому рівні Чорного моря — на дні, і зветься він колишній флагман Чорного моря — крейсер Москва. Тому ми пройшлися у Миколаєві по всьому кораблю, побачили, у яких саме місцях відбулося влучання української ракети «Нептун», унаслідок якого він пішов всім відомим маршрутом», - розповів міністр оборони України.

Читайте також: Швеція готова підтримувати Україну до її перемоги - глава МЗС

Також міністри поспілкувалися з журналістами, відвідали Військову академію в Одесі та удвох привітали воїнів з майбутнім Днем сухопутних військ, який відзначається 12 грудня.

Як повідомлялося, раніше міністр оборони Королівства Швеції Пол Йонсон, заявляв, що Європейський Союз і НАТО як ніколи тісно співпрацюють, аби підтримати Україну у військовому, політичному та економічному плані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-