Міністр оборони Швеції: Допомога Україні є інвестицією у нашу загальну безпеку

Міністр оборони Швеції: Допомога Україні є інвестицією у нашу загальну безпеку

Укрінформ
Міністр оборони Королівства Швеція Пол Йонсон вважає підтримку України пріоритетним напрямком діяльності.

Про це міністр оборони Королівства Швеція заявив під час спільної пресконференції у Медіацентрі Україна в Одесі, передає Укрінформ.

«Україна є пріоритетом для Швеції, Швеція підтримує Україну. Хочу щиро подякувати ЗСУ, які борються не тільки за свободу та незалежність України, і не тільки за територіальну цілісність України, а й звичайно, за всю Європу. Це дійсно дуже важливо для всієї Європи. Декілька тижнів тому уряд ухвалив дев’ятий пакет підтримки України, він вже на 50% більший, ніж восьмий. Звичайно, це пов’язано з тим, що ми спостерігаємо ескалацію з боку росії. І в цьому пакеті ми надаємо ППО, амуніцію для ще одного виду ППО, а також є пакет, пов’язаний з підготовкою до зими. Це означає, що Швеція не тільки підтримує Україну, а й інвестує у нашу загальну безпеку, — зазначив міністр Йонсон.

Читайте також: Швеція готова підтримувати Україну до її перемоги - глава МЗС

Він також додав, що радий бути в Україні, щоб краще розуміти ситуацію.

«Я бачу, наскільки стійким є український народ, на власні очі. Це дійсно надихає. Ми бачимо, що росія постійно порушує права людей, атакує лікарні, університети, школи, і ми побачили це також у Миколаєві. Як вже зазначалося, з першого січня ми будемо головувати у Раді Європи, і захищати інтереси України буде дуже важливим для нас завданням», - сказав міністр.

Йонсон також нагадав, що декілька тижнів тому за програмою EUMAM було розпочато місію для підтримки України, є також місія навчання у Сполученому Королівстві Великобританії.

Читайте також: Боррель: Нашим пріоритетом залишається підтримка України зброєю і фінансами

Як повідомлялося, Місія ЄС з військової допомоги на підтримку України (EUMAM Ukraine) - навчальна місія, в якій Німеччина та Польща відіграють провідну роль. Вона спрямована на спеціалізовану підготовку 15 000 військовослужбовців Збройних сил України, доповнює операцію «Інтерфлекс» у Великій Британії, в якій бере участь Швеція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-