Україна очікує від НАТО збільшення поставок сучасного озброєння - Кондратюк

Україна очікує від НАТО збільшення поставок сучасного озброєння - Кондратюк

Укрінформ
Україна очікує від НАТО збільшення поставок сучасного озброєння, боєприпасів та систем ППО, аби захисти цивільне населення від терактів росії.

Про це заявила перша заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк під час зустрічі із Ірене Феллін, спеціальною представницею Генсека НАТО з питань жінок, миру та безпеки у Брюсселі. передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал ВР.

“Україна очікує від НАТО збільшення поставок сучасного озброєння, боєприпасів та систем ППО, аби захисти цивільне населення, передусім жінок та дітей, від терористичних атак росії”, — відзначила Кондратюк.

Віцеспікерка наголосила, що слід максимально заблокувати можливості росії виробляти озброєння та поповнювати запаси зброї. З допомогою західних союзників необхідно розгорнути в Україні таку систему ППО, яка б дала можливість українцям та їх дітям жити, працювати і вчитися в Україні, а не шукати прихистку за кордоном.

Читайте також: У ПА НАТО працюють над офіційним визнанням Голодомору геноцидом - Кондратюк

У цьому контексті одним із головних завдань для євроатлантичної спільноти має стати підтримка створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії росії, а також конфіскація російських активів та запровадження механізму компенсації Україні за завдані збитки, відзначила заступниця голови ВР.

Як повідмовляв Укрінформ, 9 грудня Кондратюк повідомила, що у Сенаті Бельгії працюють на визнанням російської федерації країною-терористом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-