Вашингтон залишив на розгляд Берліна питання про постачання Україні «Леопардів»

Вашингтон залишив на розгляд Берліна питання про постачання Україні «Леопардів»

Укрінформ
Вашингтон не проти передачі Німеччиною Україні важких танків Leopard 2, але рішення залишається за Берліном.

Це фактично підтвердила глава Комітету з питань оборони німецького Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерманн у своєму Твіттері за результатами візиту до Вашингтону, передає Укрінформ.

«Наші партнери очікують, що Німеччина виконає свої обов’язки. Ми не повинні залишати Україну. Їй потрібні танки», - написала політик.

Вона зауважила, що така позиція була підтверджена під час усіх її дискусій у Державному департаменті, Конгресі та Сенаті США.

Читайте також: У Польщі розчаровані рішенням Німеччини не передавати комплекси Patriot Україні

Раніше німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung з посиланням на речницю Ради національної безпеки США написало, що Сполучені Штати заохочують федеральний уряд поставити Україні сучасні німецькі танки.

Американський уряд надає Німеччині повне право вибору, яку зброю вона хоче постачати Україні. Радник президента Джо Байдена з безпеки Джейк Салліван, як зазначається, закликав ФРН поставити Україні основні бойові танки Leopard 2. За даними F.A.Z., Салліван сказав про це раднику канцлера із зовнішньої політики Єнсу Плотнеру по телефону ще в жовтні. Він уточнив, утім, що згода Америки на постачання німецьких танків не означає, що Вашингтон просить про це Берлін.

Читайте також: Кулеба закликає Берлін зняти табу на передачу Україні Patriot і танків Leopard 2

Сама Штрак-Циммерманн давно говорить про необхідність передачі Україні важких танків.

Нагадаємо, Україна місяцями просить Берлін про надання їй такої зброї. Але керівництво Німеччини вагається, посилаючись при цьому на те, що жоден із партнерів України поки не постачали такі танки. Канцлер Шольц в свіжому інтерв’ю також навів це в якості аргументу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-