Кулеба закликає Берлін зняти табу на передачу Україні Patriot і танків Leopard 2

Кулеба закликає Берлін зняти табу на передачу Україні Patriot і танків Leopard 2

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Німеччину продемонструвати лідерство і передати Україні танки Leopard 2, системи Patriot і  БМП Marder.

Про це він заявив на онлайн-брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Кулеба подякував Німеччині за рішення посилити протиповітряну оборону України та передати додатково сім зенітних установок Gepard. Водночас, за словами міністра, українські дипломати продовжують докладати зусиль у переговорах з німецькою стороною щодо передачі Україні танків Leopard 2 та системи ППО Patriot.

"Німецька сторона вже продемонструвала лідерство у постачанні систем протиракетної оборони Iris-T і іншого важливого озброєння. Ми розраховуємо на лідерство і в передачі Patriot, танків Leopard 2 та БМП Marder. Не може бути жодних табу у питаннях допомоги Україні зброєю для захисту всієї Європи від збройної агресії рф", – переконаний міністр.

Він також вчергове закликав партнерів посилити військову підтримку нашої країни і підкреслив, що особливо критичним є сьогодні допомогти Україні захиститися від російських ракетних обстрілів.

Читайте також: Кулеба: Розмова щодо систем Patriot просувається зі швидкістю танка, тому займає час

«Не потрібно шукати виправдань і відкладати ключові рішення. Час закрити небо над Україною, зробити це за допомогою систем ППО, які мають надійти в Україну у достатній кількості", - акцентував очільник МЗС.

Він наголосив, що зміцнення Збройних сил залишається ключовим пріоритетом МЗС. "Попередні тижні були особливо результативними у забезпеченні потреб ЗСУ у системах протиповітряної та протиракетної оборони, артилерійських системах великого калібру, РСЗВ, бойових броньованих машинах, а також боєприпасах до всіх цих видів озброєнь», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що продовжується постачання раніше оголошених пакетів допомоги з щонайменше двох десятків країн.

«Це насамперед США, Велика Британія, Австралія, Греція, Данія, Естонія, Іспанія, Канада, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Словаччина, Чехія, Фінляндія, Франція та Швеція», - зазначив глава української дипломатії.

Очільник МЗС також поінформував, що за результатами міністерської зустрічі країн НАТО в Бухаресті союзники оголосили про передачу Україні артилерії калібру 155 мм, снарядів та бронемашин.

Кулеба висловив особливу подяку Мінборони США за укладення з компанією Raytheon Technologies контракту на 1,2 мільярда доларів на виробництво шести зенітно-ракетних систем NASAMS для України.

Читайте також: Пентагон підтвердив, що надання Україні систем ППО є пріоритетним завданням

Він висловив сподівання на отримання військової допомоги від Болгарії та пришвидшення її надання Італією.

Як повідомлялося, сили ППО України 5 грудня збили більше 60-ти російських ракет з понад 70-ти запущених по Україні під час чергової ворожої атаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-