Кулеба: Розмова щодо систем Patriot просувається зі швидкістю танка, тому займає час

Кулеба: Розмова щодо систем Patriot просувається зі швидкістю танка, тому займає час

Укрінформ
Українська сторона порушує питання американських танків і систем ППО Patriot під час кожної зустрічі і контакту з представниками США.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На кожній міжнародній зустрічі, під час кожного контакту зі Сполученими Штатами і на рівні Президента, і на рівні керівника його офісу, і на моєму рівні ми порушуємо теми і американських танків, і систем Patriot», - сказав Кулеба.

Він додав, що ця розмова з низки причин не проста, але вона рухається: «Безумовно, мені б хотілося, щоб вона рухалася з швидкістю літака, але вона рухається зі швидкістю танка, тому займає час».

Водночас глава МЗС України зауважив, що всі партнери дійсно докладають максимальних зусиль, щоб допомогти нам вирішити найбільш нагальні наші проблеми. Міністр запевнив, що за результатами заходів у Бухаресті, під час міністерської зустрічі НАТО, може сказати, що саме лідерство Сполучених Штатів у мобілізації та вирішенні низки і економічних, і логістичних питань постачання трансформаторів, генераторів та іншого обладнання є не просто важливих, а в буквальному сенсі рятівним.

Читайте також: Україна готова прийняти німецькі ЗРК Patriot, які пропонуються Польщі – Кулеба

«Ми будемо і надалі вирішувати всі питання, пов’язані з постачанням будь-якої зброї, тому що для нас тут немає жодних заборонених тем і навіть якби нас тут теоретично хтось попросив не порушувати те чи інше питання, ми б все одно продовжили б тиснути і шукати можливості для рішення», - наголосив глава зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, за підсумками відвідування Бухарестської зустрічі НАТО 29 листопада Дмитро Кулеба заявив, що щодо систем ППО Patriot пройшла дуже предметна розмова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-