Країни Заходу вимагають від ООН експертної оцінки збитих в Україні дронів-камікадзе

Країни Заходу вимагають від ООН експертної оцінки збитих в Україні дронів-камікадзе

Укрінформ
Країни заходу тиснуть на Генсека ООН щодо направлення експертів в Україну для перевірки збитих безпілотників, які використовує росія в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посланням на Reuters.

“Організація Об’єднаних Націй вивчає «доступну інформацію» щодо звинувачень у тому, що Іран постачав росії безпілотники, заявив Генсек ООН Антоніу Гутерреш, який стикається з тиском Заходу щодо направлення експертів в Україну для перевірки збитих безпілотників”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що росія стверджує, що у Гутерріша немає мандату на направлення експертів ООН в Україну для розслідування походження безпілотників. Іран заперечує постачання безпілотників москві, а росія заперечує, що її війська використовували іранські безпілотники для нападу на Україну.

Читайте також: Канада посилила санкції проти Ірану за постачання дронів до росії

“Велика Британія, Франція, Німеччина, США та Україна стверджують, що постачання росії безпілотників іранського виробництва порушує резолюцію Ради Безпеки ООН від 2015 року, яка закріплює ядерну угоду з Іраном. Гутерреш двічі на рік звітує перед радою про виконання”, - йдеться у матеріалі.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 7 грудня Збройні сили України знищили 14 безпілотних літальних апаратів Shahed. За даними ЗМІ, росія знову замовила в Ірану ще сотні безпілотників та балістичних ракет.

Фото: Андрій Нєбитов, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-