Канада посилила санкції проти Ірану за постачання дронів до росії

Канада посилила санкції проти Ірану за постачання дронів до росії

Укрінформ
Канада запровадила санкції проти іранських посадовців та компаній, причетних до порушень прав людини та до сприяння російській агресії проти України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили у міністерстві закордонних справ Канади.

Зазначається, що до санкційного переліку було додано четверо фізичних та пʼять юридичних осіб “за їхню роль у систематичних та грубих порушеннях прав людини режимом та дії, які продовжують загрожувати міжнародному миру та безпеці”.

Серед інших, під дію канадських санкцій потрапила іранська авіакомпанія “Сафіран”. Вона координувала польоти російських військових літаків, які завантажували в Ірані дрони, що потім застосовувалися для ударів по Україні.

Читайте також: Пентагон оцінив кількість безпілотників, переданих Іраном росії

Санкції також оголосили проти компанії “Бахарестан Кіш”, яка допомагає розробляти дрони “Шахед”, та інформаційного агентства “Джаван”, що поширює “антисемітські повідомлення та пропаганду іранського режиму”.

Усе майно та кошти підсанкційних компаній на території Канади заморожується, а фізичним особам, проти яких діють обмеження, забороняється в’їзд до країни.

Читайте також: У росії, ймовірно, закінчилася перша партія іранських «шахедів» - Ігнат

Нагадаємо: минулого тижня Канада запровадила санкції проти виробничо-дослідної компанії Shahed Aviation Industries, пов’язаної з Корпусом вартових ісламської революції. Вона випускає дрони-камікадзе, що активно використовуються росією для завдання ударів по території України, а також державної корпорації Qods Aviation Industries, яка теж виробляє БПЛА на продаж до росії.

Загалом канадські санкції діють проти 289 юридичних та фізичних осіб з Ірану. Канада ще у 2012 році визнала цю державу спонсором тероризму та розірвала з нею дипломатичні відносини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-