У росії риють окопи й створюють тероборону, щоб «розпалити патріотичні почуття» – розвідка Британії

У росії риють окопи й створюють тероборону, щоб «розпалити патріотичні почуття» – розвідка Британії

Укрінформ
Нещодавно росія почала розширювати оборонні позиції вздовж свого міжнародного кордону з Україною та всередині Бєлгородської області, щоб ймовірно, «розпалити патріотичні почуття» у населення на тлі існуючої загрози вторгнення українських сил.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому у середу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

6 грудня губернатор Бєлгородської області оголосив про створення місцевих «загонів самооборони».

Про викопування окопів у Бєлгороді повідомлялося щонайменше з квітня 2022 року, але нові конструкції, ймовірно, є більш складними системами, призначеними для відсічі механізованого нападу.

Читайте також: У Бєлгородській області рф формують загони тероборони

«Існує реальна ймовірність того, що російська влада просуває оборонні приготування на міжнародно визнаній території росії для розпалювання патріотичних почуттів. Однак це, мабуть, ілюструє щире (але хибне) переконання деяких російських керівників у тому, що існує реальна загроза вторгнення українських сил», - йдеться у зведенні.

Недостатність стратегічної оцінки є однією з критичних недоліків центральної російської урядової архітектури, про що свідчить початкове рішення росії вторгнутися в Україну.

Читайте також: рф вважатиме вибухи на аеродромах значними провалами силового захисту — розвідка Британії

«Неупереджений офіційний аналіз майже напевно часто підривається схильністю до групового мислення та політично вигідними висновками», - вважають у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, раніше британська розвідка заявляла, що нещодавні вибухи на аеродромах під Рязанню та в Енгельсі можуть бути оцінені москвою як одні з найбільш стратегічно значущих провалів оборони росії з моменту вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-