рф вважатиме вибухи на аеродромах значними провалами силового захисту — розвідка Британії

рф вважатиме вибухи на аеродромах значними провалами силового захисту — розвідка Британії

Укрінформ
Нещодавні вибухи на аеродромах під Рязанню та в Енгельсі можуть бути оцінені москвою як одні з найбільш стратегічно значущих провалів оборони росії з моменту вторгнення в Україну.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому у вівторок Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як ідеться у повідомленні, 5 грудня кілька відкритих джерел повідомили про вибухи на авіабазі Енгельс у Саратовській області росії та на аеродромі Дягіляєво під Рязанню на південний схід від москви. Повідомляється, що два важкі бомбардувальники Ту-95 BEAR були пошкоджені в Енгельсі, і троє людей загинули внаслідок вибуху паливного бака в Дягіляєво.

Читайте також: Чуло пів міста: у Мелітополі пролунав потужний вибух, постраждав колаборант

«Причини вибухів не підтверджені. Однак якщо росія оцінить ці інциденти як навмисні напади, вона, ймовірно, вважатиме їх одними з найбільш стратегічно значущих провалів силового захисту з моменту вторгнення в Україну», – йдеться у зведенні.

Як зазначається, ці об'єкти розташовані набагато глибше всередині росії, ніж попередні, де також сталися вибухи.

Енгельс розташований більш ніж за 600 км від території, контрольованої Україною. Аеродром є основною оперативною базою російської авіації дальньої дії (АДД) на заході росії, де базується понад 30 важких бомбардувальників. Ці літаки задіяні в "ядерному стримуванні" росії, а також часто використовувалися для запуску звичайних крилатих ракет по Україні.

«АДД, ймовірно, відреагує, тимчасово перекинувши бомбардувальники на аеродроми розосередження. російське командування, ймовірно, спробує виявити та застосувати суворі санкції до російських офіцерів, які вважаються відповідальними за допущення інциденту», – вважають у розвідці Британії.

Як повідомлялося, 5 грудня в Саратовської області невстановлений безпілотник упав на злітну смугу авіабази Енгельс-1, що є основною базою бомбардувальників, з якої росія завдає по Україні масованих ударів.

Читайте також: російська армія усебічно демонструє власну слабкістьНуланд

У результаті падіння об'єкта пошкоджень зазнали два ракетоносці Ту-95, поранення дістали двоє російських військовослужбовців.

Про характер пошкоджень літаків не повідомляється, проте, за даними ЗМІ, вони є значними.

Також вибух стався на військовому аеродромі під Рязанню.

Фото: Sergey Alimov/GI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-