Візит шойгу до мінська: про участь білорусі у сухопутній операції поки не йдеться - розвідка

Візит шойгу до мінська: про участь білорусі у сухопутній операції поки не йдеться - розвідка

Укрінформ
Візит російського міністра оборони сергія шойгу до білорусі спрямований на втягування рб до сухопутної операції проти України.

Як заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону представник ГУР МО Андрій Юсов, наразі про участь білорусі у повномасштабній наземній операції проти України не йдеться, водночас наша держава та союзники мають сценарій реагування у випадку, якщо ситуація зміниться.

"Режим путіна не полишає думки втягнути білорусь у повномасштабну наземну операцію. Як ми бачимо, попри все у них це не виходить. Хоча ми бачимо і знаємо про постачання озброєння, про підготовку рашистських мобілізованих і про іншу допомогу, але про участь у повномасштабній наземні операції наразі досі не йдеться. Навколо цього ці візити (шойгу до білорусі — ред.) й спрямовані. Крім того, є, звичайно, й політичні сценарії різноманітні. Оскільки глобальні плани рашистів і путіна по Україні провалились, потрібно показувати якісь інші досягнення, можливо в напрямку політичних інтеграційних проєктів. Вся ця інформація моніториться, збирається Україною та союзниками, і готові різні сценарії для реагування", — повідомив Юсов.

Читайте також: Ймовірність участі білоруської армії у війні проти України залишається низькою - ISW

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони росії сергій шойгу прибув у суботу, 3 грудня, в мінськ на переговори з міністром оборони білорусі віктором хреніним щодо військового і військово-технічного співробітництва.

В українській розвідці запевнили, що спостерігають за переміщенням підрозділів рф. Воно відмічається передусім у Ростовську, Бєлгородську області й через територію тимчасово окупованого Криму в Херсонську область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-