Нідерландська судово-слідча група повернеться в Україну навесні

Нідерландська судово-слідча група повернеться в Україну навесні

Укрінформ
Нідерландська судово-слідча група, яка розслідувала воєнні злочини в Україні, повернулася на батьківщину, але навесні знову приїде в Україну.

Про це повідомляє Міністерство оборони Нідерландів, передає Укрінформ.

Як зазначається, останніми тижнями команда нідерландських фахівців з близько 40 осіб розслідувала воєнні злочини в Україні. Зокрема, вони збирали докази, опитували свідків та проводили ДНК-експертизи. Крім того, було забезпечено захист цифрової інформації, наприклад з камер та комп'ютерів. Докази передаються до Міжнародного кримінального суду (МКС), який вирішуватиме, чи переходити до кримінального переслідування.

Планується, що експерти повернуться в Україну навесні 2023 року.

“Група розслідувала воєнні злочини в складних умовах. Вони не повинні залишатися безкарними. Дуже дякую за вашу важливу роботу”, - написала у своєму у Твіттері міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Читайте також: Покарання рф за воєнні злочини в Україні: Боррель окреслив три основні напрями роботи ЄС

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні нідерландська група судмедекспертів вдруге приїжджала в Україну, щоб допомогти розслідувати воєнні злочини.

Експерти виїжджають на місця, зокрема масових поховань. Вони проводять дослідження ДНК і вивчають фотографії, повідомлення, наприклад, через WhatsApp, що може свідчити про вчинення воєнних злочинів.

Результати передаються до Міжнародного кримінального суду для подальшого використання у будь-яких судових процесах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-