Гендиректор МАГАТЕ сподівається, що зону безпеки навколо ЗАЕС створять до кінця року

Гендиректор МАГАТЕ сподівається, що зону безпеки навколо ЗАЕС створять до кінця року

Укрінформ
Гендиректор МАГАТЕ Рафель Гроссі сподівається досягти угоди з росією та Україною про створення зони фізичної та ядерної безпеки навколо Запорізької атомної електростанції до кінця року.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, про це Гроссі заявив в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica.

"Моя мета – знайти рішення якнайшвидше. Сподіваюся, що до кінця року", - прокоментував очільник МАГАТЕ створення зони безпеки навколо ЗАЕС.

Гроссі не виключив зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським та президентом рф володимиром путіним з цього приводу.

"Наша мета полягає в уникненні ядерного інциденту, а не у створенні військової ситуації, яка буде на користь однієї чи іншої сторони", - зазначив він.

Читайте також: Кулеба на зустрічі з Гроссі: рф має вийти із ЗАЕС для відновлення ядерної безпеки

Як повідомляв Укрінформ, російські війська захопили ЗАЕС 4 березня. Загарбники розміщують на її майданчику військову техніку та боєприпаси, постійно обстрілюють як прилеглу територію, так і саму станцію, руйнуючи лінії електропередач і спричиняючи відключення зовнішнього живлення. Причому в цих обстрілах ворог звинувачує ЗСУ.

29 листопада міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ в Бухаресті заявив, що для відновлення ядерної безпеки росія повинна вийти із Запорізької АЕС.

Фото: Christian Bruna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-