Кулеба на зустрічі з Гроссі: рф має вийти із ЗАЕС для відновлення ядерної безпеки

Кулеба на зустрічі з Гроссі: рф має вийти із ЗАЕС для відновлення ядерної безпеки

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ в Бухаресті заявив, що для відновлення ядерної безпеки росія повинна вийти із Запорізької АЕС.

Про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

"Я розпочав свій візит до Бухареста із зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі. Ми обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС, у тому числі безпеку українського персоналу. Я повторив, що росія повинна вийти із ЗАЕС для відновлення ядерної безпеки", - написав Кулеба.

У свою чергу Гроссі додав, що МАГАТЕ збільшить свою присутність на всіх атомних електростанціях в Україні.

“Я також підтвердив, що МАГАТЕ посилить свою присутність на всіх українських АЕС для захисту своєї енергетичної інфраструктури”, - написав він після зустрічі з Кулебою.

Читайте також: Загарбникам не вдасться втримати Запорізьку АЕС під своїм контролем – Подоляк

Як повідомлялося, голова Запорізької ОВА Олександр Старух заявив, що російська армія використовує Запорізьку АЕС як військову базу. По периметру станції облаштовані позиції, вириті окопи, заміновано.

Директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі 24 листопада повідомив про просування у переговорах щодо створення зони фізичної та ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС.

29-30 листопада в Бухаресті проходитиме міністерська зустріч країн-членів НАТО на рівні глав зовнішньополітичних відомств.

Фото: Дмитро Кулеба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-