Загарбникам не вдасться втримати Запорізьку АЕС під своїм контролем – Подоляк

Загарбникам не вдасться втримати Запорізьку АЕС під своїм контролем – Подоляк

Укрінформ
Армії рф не вдасться утримати Запорізьку АЕС під своїм контролем, оскільки її лінія оборони поступово відсувається до кордонів росії.

Про це сказав радник голови Офісу президента Михайла Подоляк в ефірі телеканалу FREEДОМ, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

«Військовослужбовці рф підуть із Запорізької АЕС, оскільки їхня лінія оборони поступово відсувається до кордонів рф. Адже коли росія захопила Крим і всі міжнародні представництва махнули рукою і сказали: «Ну, гаразд», то тепер така історія не пройде», – зазначив Подоляк.

Читайте також: Подоляк: путінська росія є чистим проявом класичного фашизму

Він наголосив, що весь світ на відкритому рівні заявляє, що «росатом» не має жодної юридичної сили над ЗАЕС, ця станція виключно українська.

Нагадаємо: від 4 березня Запорізька АЕС та місто-супутник ЗАЕС – Енергодар – перебувають під окупацією російських військ. Росія відмовляється створювати демілітаризовану зону довкола ЗАЕС, як це пропонують в ООН.

Читайте також: росіяни облаштували позиції по периметру ЗАЕС - вирили окопи і все замінували

Станція неодноразово зазнавала обстрілів. 5 серпня сталося вперше в історії станції на певний час повне відключення Запорізької АЕС від енергомережі.

Цього тижня директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив про просування у переговорах щодо створення зони фізичної та ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-