росіяни облаштували позиції по периметру ЗАЕС - вирили окопи і все замінували

росіяни облаштували позиції по периметру ЗАЕС - вирили окопи і все замінували

Укрінформ
Ворожа армія використовує Запорізьку АЕС, як військову базу. По периметру станції облаштовані позиції, вирито окопи, заміновано.

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав голова Запорізької ОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

"Вони (загарбники - ред.) облаштували позиції по периметру міста та по периметру атомної станції, вирили окопи, замінували. Вони почали цю роботу з весни", - прокоментував очільник області.

Старух зазначив, що окупанти не дають можливості запустити 5-й та 6-й енергоблоки ЗАЕС та регулярно обстрілюють енергетичну інфраструктуру. Наприклад, днями знову було перебито лінії і вмикались генератори.

"На щастя, енергетики оперативно спрацювали - в надскладних умовах відновили зруйновані мережі і знову заживили станцію", - додав Старух.

Читайте також: росіяни пограбували транспорт Енергоатому, що віз обладнання на ЗАЕС

На його думку, оскільки цей сценарій повторюється регулярно, очевидно, що без передачі ЗАЕС під контроль НАЕК “Енергоатом” та МАГАТЕ ядерна загроза не зникне.

Як повідомляв Укрінформ, директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив про просування у переговорах щодо створення зони фізичної та ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС.

Фото: Енергоатом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-