росіяни пограбували транспорт Енергоатому, що віз обладнання на ЗАЕС

росіяни пограбували транспорт Енергоатому, що віз обладнання на ЗАЕС

Укрінформ
російські загарбники пограбували транспорт НАЕК "Енергоатом", який віз критично важливе обладнання та запчастини на Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Енергоатом у Телеграмі.

"Минулого тижня ДП «НАЕК «Енергоатом» доправило на тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію вантаж з критично важливим обладнанням та запчастинами. На блокпосту у Василівці окупанти змусили розвантажити автівки та «вилучили на свої потреби» 45 обігрівачів з 300, які знаходились у вантажі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після вилучення частини вантажу росіяни пропустили транспорт далі.

В Енергоатомі наголосили, що обігрівачі потрібні ЗАЕС для підтримання температури в приміщеннях, а також створення умов роботи в зимовий період у той час, коли станція не виробляє електроенергію.

Читайте також: Експерти МАГАТЕ про ЗАЕС: стан стабільний, але пошкодження викликають занепокоєння

Як повідомлялося, російська армія своїми обстрілами Запорізької атомної електростанції 20 листопада вивела з ладу інфраструктуру, яка була потрібна, щоб відновити виробництво електроенергії для потреб України.

Читайте також: росіяни використовують ЗАЕС як військову базу - Енергоатом

Запорізька АЕС із 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення зовнішнього живлення станції і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

росіяни викрадають та катують працівників ЗАЕС. Крім того, за даними Енергоатома, загарбники розпочали на майданчику станції незаконне будівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-