В ОБСЄ впевнені у необхідності посилити підтримку України

В ОБСЄ впевнені у необхідності посилити підтримку України

Укрінформ
ОБСЄ має посилити підтримку України, ігноруючи незгоду рф, а також ініціювати створення трибуналу для притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах росіян.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це президентка Парламентської асамблеї ОБСЄ Маргарета Седерфельт сказала у четвер під час засідання Ради міністрів ОБСЄ.

“Ця Рада міністрів має визнати рф як таку, що вчинила грубе та досі невиправлене порушення Гельсінського заключного акту. На основі цього ОБСЄ має ігнорувати незгоду рф, коли приймає рішення щодо України. Трибунал має бути ініційований для розслідування та притягнення до відповідальності усіх винних у російських воєнних злочинах в Україні”, - сказала Седерфельт.

Президентка ПА ОБСЄ також наголосила на необхідності посилити підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Як повідомляв Укрінформ, у польському місті Лодзь у четвер розпочалося дводенне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Очікується, що питання загарбницької війни рф проти України буде в центрі уваги зустрічі міністрів закордонних справ. Україну на головній події року в ОБСЄ представляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте також: ЄС підтримує створення спецтрибуналу з розслідування злочинів рф в Україні - Боррель

Раніше польська влада відмовилася видати візи російській делегації на чолі з сергієм лавровим. Державу-агресора на засіданні представляє постійний представник рф при ОБСЄ. На рівні постійного представника буде представлена і білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-