Зеленський подякував Канаді за випуск облігацій на підтримку України

Зеленський подякував Канаді за випуск облігацій на підтримку України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував Канаді за завершення випуску державних облігацій, кошти від продажу яких будуть передані Україні.

Слова вдячності глава держави висловив у відеозверненні наприкінці 280-го дня війни, повідомляє Укрінформ. 

Зеленський зазначив, що Канада успішно завершила розміщення спеціальних цінних паперів – "облігацій суверенної підтримки України", на суму 500 мільйонів канадських доларів. Президент пояснив, що Канада фактично бере цей борг на себе, щоб допомогти нашій країні. За його словами, кошти підуть у державний бюджет України.

"Дякую нашим канадським друзям і особисто пану Джастіну Трюдо і пані Христі Фріланд за цей прояв канадського лідерства. Лідерства, яке демонструє й іншим партнерам, що може бути ефективним саме зараз для підтримки України", – наголосив глава держави.

Читайте також: Від початку війни уряд залучив від продажу ОВДП ₴187,5 мільярда

Як повідомлялося, напередодні уряд Канади завершив випуск п’ятирічних облігацій “Суверенітет України” обсягом 500 мільйонів доларів. Цінні папери були випущені на ринок 29 листопада і розкуплені за добу.

Отримані кошти допоможуть Кабміну продовжити надання українцям важливих послуг цієї зими, виплачуючи пенсії, закуповуючи пальне та відновлюючи енергетичну інфраструктуру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-