Тайра закликає створити місію для інспекції місць утримання полонених

Тайра закликає створити місію для інспекції місць утримання полонених

Укрінформ
Парамедикиня та волонтерка Юлія Паєвська (Тайра) запропонувала учасникам та учасницям VI Українського жіночого конгресу звернутися до міжнародних організацій із закликом створити місію для інспекції місць перебування українських полонених.

Таку пропозицію вона висловила під час виступу на конгресі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Паєвська наголосила, що "Червоний хрест" не виконує своїх обов‘язків щодо контролю умов утримання військовополонених. Вона запропонувала надіслати організації запит щодо цього.

Тайра запропонувала звернутися до міжнародних організацій, зокрема ООН, ОБСЄ, Європейського парламенту, щоб створити місію, яка могла би потрапити до місць утримання українських полонених. Вона розповіла, що в російських катівнях порушуються всі положення Женевських конвенцій та наголосила на важливості контролювати процес дотримання прав.

Читайте також: росія утримує в себе близько 20 тисяч українців - правозахисниця

Заступниця Голови Верховної Ради, співзасновниця Українського жіночого конгресу Олена Кондратюк у коментарі Укрінформу запевнила, що пропозиція, яку висловила Паєвська, обов’язково буде розглянута та опрацьована.

Як повідомляв Укрінформ, Юлія Паєвська - відомий волонтер, парамедик. Вона потрапила в полон 16 березня. Через три місяці, 17 червня, Президент Володимир Зеленський заявив про визволення Тайри.

Читайте також: Тайра закликала світових знаменитостей долучитися до звільнення українських полонених

Вона також була членом української команди Ігор нескорених, одним із засновників яких є принц Гаррі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-