Інформація про плани ворога атакувати Україну з півночі не відповідає дійсності - Генштаб

Інформація про плани ворога атакувати Україну з півночі не відповідає дійсності - Генштаб

Укрінформ
Генштаб ЗСУ назвав "вкидами" інформацію про начебто план ворога атакувати Україну з боку північних кордонів наприкінці листопада.

Про це йдеться на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"В українському інформаційному просторі в останні дні поширюється інформація про нібито плани ворога атакувати Україну ударним угрупованням рф та республіки білорусь з боку північних кордонів України наприкінці листопада. Ця інформація підсилюється анонімними «вкидами» про масовану ракетно-авіаційну атаку, яка передуватиме такому вторгненню. Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що подібна інформація не відповідає дійсності”, - зазначили у Генштабі.

У відомстві наголосили, що мета такої “інформаційної спецоперації” — спровокувати Україну перекинути значну частину війська до кордону з білоруссю, аби послабити наступальний потенціал Збройних Сил на сході та півдні України, а заразом показати білорусам нібито наміри нашої держави атакувати територію білорусі, тим самим провокуючи білорусів вступити у війну.

Окрім того, у Генштабі заявили, що такі повідомлення як частина ІПС ворога також мають на меті посіяти паніку серед українців.

Читайте також: Воювати в Україні за гроші росії готові 10-15 тисяч білорусів - Генштаб ЗСУ

"На це вказує і той факт, що спершу в подібних повідомленнях вказувалася дата можливого «вторгнення» 25-28 листопада, а за кілька годин дата «вторгнення» змістилася на 28-29 листопада", - підкреслили у відомстві.

Генштаб закликає громадян не піддаватися на ворожі провокації та довіряти лише офіційним джерелам інформації, наголошуючи, що Сили оборони України забезпечують надійний захист наших північних кордонів та готові в будь-який момент відбити атаку ворога.

Як повідомлялося, у Центрі протидії дезінформації при РНБО застерігають, що на зомбування мешканців країни-агресора та проросійських колаборантів в Україні роспропаганді надаються величезні кошти. Адміністрація президента рф на постійній основі поширює т.зв. темники, де нав’язує медіа потрібні теми та дискусії, що обов'язково треба проговорити в ефірах та тг-каналах.

Читайте також: Заяви рф про можливе загострення на кордоні нагадують сценарій навчань у білорусі — Генштаб

У такий спосіб російська пропаганда намагається перевести фокус уваги з проблем «спеціальної військової операції» на виправдання невдач окупантів на фронті в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-