лукашенко заявив, що його 35-40 тисяч військових не зможуть допомогти путіну в Україні

лукашенко заявив, що його 35-40 тисяч військових не зможуть допомогти путіну в Україні

Укрінформ
Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив, що не бачить необхідності у присутності білоруських військ на території України для допомоги російським солдатам для продовження агресії проти країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reform.by.

“Хоча я ніколи не відмовлявся, що ми беремо участь (в агресії рф проти України – ред.) за багатьма напрямами. Але ми не вплутуємося, нікого не вбиваємо, живої сили туди не вводимо, тому що в цьому немає необхідності. Наші збройні сили — хай їх там, ну скільки можна задіяти відразу — ну 35-40 тисяч — вони не вирішать проблему. Сьогодні не це тренд — я про це щойно говорив. Нам потрібно домовлятися. Домовлятися розумно та говорити про мир”, - заявив лукашенко.

Він додав, що участь білоруських військ в агресії рф проти України зробить ситуацію тільки гіршою.

“Це дурість повна. Якщо ми безпосередньо збройними силами, живою силою вплутаємось у цей конфлікт, ми нічого до цього не додамо, а зробимо навпаки гірше. Це не роль білорусі в цьому конфлікті”, - зазначив він.

Читайте також: Європарламент засудив залучення білорусі до російської агресії проти України

Як повідомлялося, Збройні сили України в терміновому зверненні до народу білорусі заявили, що спецслужби рф готують провокації на території республіки, які можуть бути спрямовані на об'єкти критичної інфраструктури, зокрема АЕС "Островець".

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-