Лубінець показав стан полонених росіян, яких Україна повернула сьогодні під час обміну

Лубінець показав стан полонених росіян, яких Україна повернула сьогодні під час обміну

Відео
Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець оприлюднив відео із росіянами, яких Україна повернула державі-спонсору тероризму - росії під час останнього обміну.

Омбудсмен наголосив, що Україна дотримується всіх норм Женевських конвенцій щодо російських військовополонених. Відповідне відео він виклав у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Вони (ці росіяни - ред.) одягнуті, взуті, ситі та йдуть своїми силами. У них нормальне самопочуття, адже отримували достатню медичну допомогу. На них немає слідів, які свідчили б про погане ставлення під час перебування в українському полоні”, - уточнив Лубінець.

Він заявив, що показує це для того, щоб усі знали, що Україна дотримується Женевських конвенцій і що військовополонені у нашій державі отримують необхідні елементарні умови та ставлення, що прописано в конвенції.

Читайте також: СБУ показала ексклюзивні кадри з обміну полонених 24 листопада

“Укотре підкреслюю, що Україна дотримується всіх підписаних документів і відповідає за те, що прав людини дотримуються за будь-яких умов”, - написав омбудсмен.

Як повідомлялося, у четвер вдалося повернути з російського полону 50 українських воїнів. Це - 20 нацгвардійців, 12 хлопців з ВМС, 10 бійців ЗСУ, 6 - ДПСУ, 2 - з Тероборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-