У Чорному морі росія тримає вісім кораблів, один - із «Калібрами»

У Чорному морі росія тримає вісім кораблів, один - із «Калібрами»

Укрінформ
росія тримає на бойовому чергуванні в Чорному морі вісім кораблів, у тому числі носія крилатих ракет.

Як передає Укрінформ, про це командування Військово-морських сил Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Станом на 24 листопада в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 8 ворожих кораблів, з яких 1 носій крилатих ракет “калібр”, загальний залп – 4 ракети”, - йдеться у повідомленні.

За даним ВМС ЗСУ, в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні 2 кораблі; в Середземному морі – 10 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп – 76 ракет.

Читайте також: Системи Patriot посилили б ППО України - Ігнат

Крім того, за добу, в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 2 судна, з них жодне судно рухалося із протоки Босфор; до Чорного моря – 20 суден, з них 1 судно продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

У ВМС наголосили, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков оприлюднив оцінку залишків ракетного арсеналу російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-