Третина має поранення: у Міноборони розповіли про захисників, яких напередодні повернули з полону

Третина має поранення: у Міноборони розповіли про захисників, яких напередодні повернули з полону

Укрінформ
Близько третини звільнених напередодні з полону українських захисників, мають поранення різного ступеня важкості. Наразі їм надається вся необхідна допомога.

Як повідомляє Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив представник пресслужби ГУР Міноборони Андрій Юсов, коментуючи звільнення українських захисників з полону.

"Близько третини із тих, кого вчора Україна повернула завдяки важкій і довгій спільній роботі багатьох установ, організацій і відомств, третина — поранені різного ступеня важкості. Всім їм зараз надається допомога. Місяці перебування в полоні, звичайно, – це випробовування, це удар і по фізичному стану, але це також серйозне випробовування і важка морально-психологічна ситуація. Тому зараз всім звільненим захисникам надається фахова допомога. Попереду – довгий процес реабілітації, відновлення, але головне, що вони вже вдома, вони зв'язались із своїм командуванням, своїми рідними, і все буде добре", – повідомив Юсов.

Він також нагадав, що багато захисників ще перебувають у полоні, ще багато українських родин чекають на повернення своїх рідних, і робота над цим ведеться. Всі обов'язково будуть повернуті, запевнив представник розвідки.

Читайте також: росія утримує в себе близько 20 тисяч українців - правозахисниця

Відповідаючи на запитання щодо умов утримання полонених, Юсов зазначив: "Насамперед слід нагадати ще раз не собі, бо ми це добре знаємо, а всьому світу, що російська федерація не надає доступу Міжнародному комітету Червоного Хреста, ООН до умов утримання українських військовополонених на постійній основі. Тобто Червоний Хрест не може моніторити, перевіряти умови утримання, надання медичної допомоги, стан здоров'я та ін. Це абсолютно не відповідає Женевській конвенції та міжнародному праву, на відміну від України, яка такий доступ забезпечує і гарантує утримання згідно з Женевською конвенцією".

Він також додав, що умови в різних місцях утримання дуже різні, але є інформація в багатьох випадках про незадовільні умови перебування.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада відбувся черговий обмін полоненими, у межах якого вдалося визволити 35 українських військових й одного цивільного. Станом на 11 листопада від початку повномасштабної агресії рф проти України додому повернулися 1183 українці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-