З російського полону звільнили ще 36 українців

З російського полону звільнили ще 36 українців

Відео
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив про черговий обмін полоненими, у межах якого вдалося визволити 35 українських військових й одного цивільного.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

За словами Єрмака, серед визволених — "хлопці, які захищали Маріуполь, були на "Азовсталі", а також бійці Національної гвардії, що потрапили в полон на Чорнобильській АЕС у перші дні повномасштабного вторгнення росії.

Як уточнив керівник ОП, загалом вдалося звільнити 22 нацгвардійців, вісьмох прикордонників, чотирьох бійців Військово-морських сил й одного військового Збройних сил України.

У визволеного з полону цивільного була ампутована нога.

"Нам вдається повертати додому тих, хто провів у полоні вісім місяців війни. У місті Славутич є бігборд, на якому написано, що захисників ЧАЕС чекають вдома. Вони повертаються — і не тільки вони", — зауважив Єрмак.

Читайте також: росія утримує в себе близько 20 тисяч українців - правозахисниця

Очільник ОП подякував за роботу Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими.

Координаційний штаб зі свого боку додав, що всі звільнені — чоловіки, переважна більшість — рядові та сержанти. Також вдалося повернути медиків, водіїв і музиканта оркестру морської піхоти 36-ї окремої бригади.

Зазначається, що визволені з полону захисники представляють 28-у окрему механізовану бригаду, Донецький прикордонний загін, 1-й окремий батальйон морпіхів, 23-ю окрему бригаду ОГП «Хортиця», 36-у окрему бригаду морської піхоти, Керченський загін морської охорони, 12-у бригаду оперативного призначення, 9-й полк оперативного призначення, Навчальний центр прикордонної служби та 25-у окрему бригаду охорони громадського порядку Нацгвардії України.

"Вдалося визволити 20 оборонців Маріуполя, а також 15 полонених із ЗАЕС. Кожен третій з визволених має поранення, найстаршому виповнилося 56 років, наймолодшому — 19", — додали в Координаційному штабі.

Читайте також: Від початку повномасштабного вторгнення з полону повернули 978 військових

Як повідомляв Укрінформ, днями з російського полону повернулися троє військовослужбовців окремого батальйону морської піхоти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-