Франція в ООН: Мета росії - сіяти терор на тлі своїх воєнних поразок

Франція в ООН: Мета росії - сіяти терор на тлі своїх воєнних поразок

Укрінформ
Останні ракетні обстріли з боку рф, націлені на об’єкти критичної інфраструктури в Україні, - це терор на тлі неспроможності російських військ досягти успіху на полі бою.

Про це заявив постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів’єр на засіданні Радбезу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Мета росії є чіткою – сіяти терор на тлі своїх воєнних поразок. Продовження таких ударів є неприпустимим», - заявив французький дипломат.

Насамперед він підкреслив, що Франція рішуче засуджує ракетні удари рф по інфраструктурі, які спричинили масштабні наслідки, в тому числі за межами України.

Читайте також: російські обстріли інфраструктури в Україні є ескалацією війни - Штати в ООН

Крім того, росія несе повну відповідальність за погіршення ситуації з ядерною безпекою на Запорізькій АЕС. «Саме присутність російських сил на атомній станції суттєво підвищує ризик аварії»,- зауважив дипломат.

Він також висловив переконання, що кремлю не вдасться зломити опір українського народу, який бореться за свою свободу.

«У цій боротьбі Україна не самотня. Ми стоїмо разом з нею. Франція продовжить підтримку України»,- підкреслив де Рів’єр.

Читайте також: Китай в ООН закликав Україну і рф якомога скоріше почати переговори

Представник Франції також висловив повагу мужності й рішучості українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський і Макрон домовилися про організацію міжнародної конференції щодо швидкої відбудови України. Її проведення заплановане на 13 грудня. Мета заходу – дати відповідь на невідкладні потреби населення України, а також створити механізм для координації допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-