Британці відправляють в Україну новітні ракети з лазерним наведенням Brimstone 2

Британці відправляють в Україну новітні ракети з лазерним наведенням Brimstone 2

Фото
Укрінформ
Британські королівські Військово-повітряні сили надсилають в Україну нові ракети з лазерним наведенням Brimstone 2, які мають удвічі більшу дистанцію ураження, ніж їхня попередня модифікація, поставлена для ЗСУ раніше.

Про це повідомляє в понеділок The Telegraph, передає Укрінформ.

«Ракети вартістю приблизно 175 тисяч фунтів стерлінгів за кожну можуть вражати цілі за лазерним наведенням, яке можуть забезпечувати наземні війська, літаки чи транспортери, або обрати ціль за власним визначенням із попередньо запрограмованого списку за допомогою радара», - зауважується в повідомленні.

Читайте також: Зброя перемоги: ракети Brimstone

Ця система, по суті, дозволяє ракеті сканувати поле бою та обирати найбільш відповідну ціль й при цьому відсіювати цивільні транспортні засоби або менш важливу військову техніку. Це важливо, в тому числі з огляду на зменшення можливих супутніх втрат серед цивільного населення, зауважується в публікації.

Як повідомлялося, перша версія ракет Brimstone надійшла на озброєння Королівських ВПС у 2005 році. У 2008-му її модернізували, додавши лазерне наведення. Друга версія, Brimstone 2 надійшла на озброєння британських ВПС у 2016 році. Вона має дальність ураження під час запуску з літака до 37 миль (близько 59 км). В Україні вона зможе використовуватися з пускових установок, обладнаних на наземній техніці.

Читайте також: Новий пакет допомоги: Британія передасть Україні артилерію і сотні безпілотників

Ракета призначена, головним чином, для ураження наземних цілей, у тому числі транспортних засобів, що рухаються.

Як раніше повідомляло агентство, міністр оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Бен Воллес у понеділок оприлюднив деталі наступного пакета британської військової підтримки Україні, включно з планами відправити десятки артилерійських установок, сотні безпілотників, 50 тисяч артилерійських снарядів і сотні протитанкових одиниць упродовж найближчих тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-