Армія США прискорено оновлює запаси зброї після її поставок для України – ЗМІ

Армія США прискорено оновлює запаси зброї після її поставок для України – ЗМІ

Укрінформ
Оборонне відомство США прискорює процес закупівлі зброї, щоб забезпечити швидке поповнення запасів Пентагона, вичерпаних через поставки озброєння в Україну.

Про це повідомив агентству Reuters офіційний представник адміністрації США в понеділок, передає Укрінформ.

«Прискорене укладання контрактів обумовлюється процесами, які (зараз – ред.) виконуються одночасно, а раніше виконувалися послідовно, а також ґрунтується на уроках, вивчених із періоду пандемії», - цитує видання головного чиновника, відповідального за покупку зброї для Армії США.

Читайте також: НАТО має поставити Україні більше зброї, щоб прискорити завершення війни — Столтенберг

За останніми даними, Пентагон уклав контракти на суму $2,6 мільярда для поповнення зброї, яка була в терміновому порядку надіслана в Україну. Причому, замовлення на понад $1 мільярд були укладені з виробниками зброї за останні кілька тижнів, що свідчить про прискорення цього процесу.

Читайте також: росія не зможе виграти війну в Україні попри свою підлу тактику – Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, значна частина озброєнь зі США була спрямована в якості оборонної допомоги у вигляді так званих «Presidential Drawdown». Цей вид виділень дозволяє президенту США видавати розпорядження про термінове надіслання озброєнь з уже наявних запасів Пентагону за умови їх подальшого поповнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-