З початку війни на енергосектор спрямували понад 1,2 мільйона кібератак

З початку війни на енергосектор спрямували понад 1,2 мільйона кібератак

Укрінформ
За 9 місяців війни на об'єкти енергетичної інфраструктури було здійснено понад 1,2 млн кібератак. Завдяки високому рівню кіберзахисту українського енергосектору рф не вдалося досягнути поставлених цілей.

Про це повідомив заступник міністра енергетики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Фарід Сафаров, передає Укрінформ із посиланням на Міненерго.

"Наразі росіяни продовжують намагатися "покласти" нашу енергетичну систему, застосовуючи і кібератаки, і прямі фізичні атаки ракетами та дронами. Загальна кількість кібератак за 9 місяців війни складає понад 1 200 000 випадків. Кількість DDos-атак на сайти ключових енергетичних компаній і міністерства – більше 50, для порівняння: з початку фіксації такого типу атак з 2019 року їх було тільки 5", - зазначив Сафаров.

Він нагадав, що інтенсивні кібератаки на український енергосектор ворог почав ще до 24 лютого. Так, протягом грудня 2021 року та січня - лютого 2022 року росіяни багаторазово намагалися втрутитися в роботу ключових енергетичних компаній, зламати персональні кабінети клієнтів, а також втрутитися в роботу диспетчерських центрів. Проте високий рівень кіберзахисту українського енергосектору не дозволив рф досягнути поставлених цілей.

Заступник міністра підкреслив, що Україна щодня набуває нового унікального досвіду у протидії кіберзагрозам і після перемоги у війні з росією буде готова розкрити всі деталі щодо інструментарію хакерських атак агресора.

Читайте також: Ймовірно прокремлівські хакери атакували сайти України, Естонії, Латвії та Польщі

Як повідомлялося, ЄС виділив Україні 29 млн євро для посилення її стійкості у протидії загрозам у кіберпросторі та цифровому просторі. З цієї суми 10 млн євро використано для закупівлі обладнання й програмного забезпечення для цифрової безпеки та надання іншої відповідної підтримки, а решта 19 млн євро призначені для підтримки стійкої цифрової трансформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-