Відступ росіян з-під Херсона був організованішим, ніж попередні - британська розвідка

Відступ росіян з-під Херсона був організованішим, ніж попередні - британська розвідка

Укрінформ
Британська розвідка вважає відступ російських окупаційних військ із правобережжя Херсонщини набагато організованішим, ніж в інших випадках, що може свідчити про краще командування.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому в неділю Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

«Нещодавній відступ росії із західної частини Херсона відбувся відносно організовано, в порівнянні з попередніми масштабними відступами російських військ під час війни. Втрати транспортних засобів під час відступу, ймовірно, обчислювалися десятками, а не сотнями, тоді як значна частина техніки, що залишилася, була успішно знищена російськими військами, щоб запобігти її захопленню українськими силами», - йдеться в огляді.

Причиною такого відносного успіху росіян у британській розвідці вважають більш ефективну організацію управління військами під єдиним оперативним командуванням генерала Сергія Суровікіна.

Водночас, зауважується в огляді, в російських силах зберігаються значні проблеми з управлінням через погане керівництво офіцерами молодшої та середньої ланок і практику приховування реального стану справ перед вищим командуванням.

Читайте також: ЗСУ уразили пункт управління і склад боєприпасів ворога

«Наприклад, за останні місяці встановлено випадки, коли дві роти, направлені для участі в бойових діях, втекли зі своїх позицій після вбивства їхніх командирів, а інші офіцери приховали ці інциденти від свого командування», - зазначається в документі.

Як повідомляв Укрінформ, в одному з останніх оглядів британська розвідка повідомляла, що росія може намагатися передислокувати частину сил, виведених із Херсона, для посилення наступальних операцій поблизу Бахмута.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-