В Україні спростили процес випробування та прийняття військових зразків на озброєння

В Україні спростили процес випробування та прийняття військових зразків на озброєння

Укрінформ
Міноборони ініціювало та забезпечило ухвалення рішення Уряду, яке значно спростило процес випробування та прийняття зразків на озброєння чи постачання. Наступним кроком стане перегляд усіх існуючих дослідно-конструкторських розробок.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

“Міноборони ініціювало та забезпечило ухвалення рішення Уряду, яке значно спростило процес випробування та прийняття зразків на озброєння чи постачання.

Наступним кроком буде перегляд усіх існуючих ДКРів (дослідно-конструкторських розробок), щоб залишити фінансування тільки тих, які дійсно зорієнтовані на результат. А також зміна підходу до реалізації ДКР, щоб вони не перетворювалися на безкінечний процес, який може тривати десятиліттями і підтримуватися тільки тому, що на нього вже колись були витрачені кошти, а закрити – це взяти на себе відповідальність”, - зазначив Резніков.

Він запевнив, що готовий брати на себе відповідальність, щоб забезпечити потрібну динаміку.

Читайте також: Українська армія отримала достатньо зимової форми - Маляр

Також Резніков поінформував, що Міноборони вдосконалює логістику.

“Ми вдосконалюємо логістику, у тому числі – через впровадження натівської програми Logfas. Ми детально пояснюємо логіку наших дій партнерам і будуємо систему проектів підтримки на середній та довгий терміни. Це залучає економічний потенціал вільного світу на користь України”, - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2021 року Резніков повідомив, що кожна п’ята з наявних ДКР триває понад 20 років. Обліковано майже 40 ДКР, які давно припинені або призупинені, але на які було витрачено бюджетні кошти. Втрати — мільярди гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-