Дуда назвав падіння ракети у прикордонні спільною трагедією Польщі й України

Дуда назвав падіння ракети у прикордонні спільною трагедією Польщі й України

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда у четвер відвідав село Пшеводув поблизу кордону з Україною, де у вівторок упала ракета й зустрівся з сім’ями двох загиблих.

У коментарі журналістам він підкреслив, що влучання ракети в агропідприємство - це нещасний випадок, який не можна вважати атакою на Польщу, передає кореспондент Укрінформу.

“У Польщі ніхто нікого не хотів скривдити, ніхто нікому в Польщі не хотів заподіяти шкоди, а тим більше позбавити когось життя. Тому це просто трагедія, в якомусь сенсі наша спільна (Польщі й України – ред.)”, - підкреслив Дуда.

Він зазначив, що розмовляв з Володимиром Зеленським і старається підтримувати його в усіх діях, пов’язаних з обороною України, у тому числі й у цій складній ситуації.

Читайте також: Блінкен — про падіння ракети у Польщі: Україна має право захищатися

За словами польського лідера, українські експерти зможуть побачити хід розслідування. Водночас, якщо йдеться про безпосередню участь в ньому і доступ до всіх матеріалів справи, то це вимагає конкретних юридичних домовленостей у сфері міжнародного права.

“Це великий стрес. Треба пам’ятати, що в останні дні Україна зазнала надзвичайно масованого ракетного обстрілу з боку росії. рф безжально і жорстоко випустила по Україні кількасот ракет. Ці ракети падали на міста практично по всій Україні, також і неподалік нашого кордону гинули люди, звичайні громадяни, зовсім не військові, а просто мирні жителі”, - сказав Дуда.

Він додав, що це надзвичайно складна ситуація й “абсолютно ні для кого не дивно, що є емоції, є вони також у президента”.

Читайте також: США діляться інформацією з Україною щодо ракети, яка впала у Польщі – Блінкен

Як повідомлялося, у селі Пшеводув Люблінського воєводства, неподалік польсько-українського кордону, внаслідок вибуху ракети у вівторок загинули двоє людей. Їх поховають з державними почестями.

Польща і США, спираючись на свою інформацію, твердять, що це була українська ракета системи ППО. Натомість Україна ставить це під сумнів. Володимир Зеленський підтвердив у четвер, що українських експертів допустять до місця падіння ракети.

Фото: Jakub Szymczuk/KPRP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-