Сили оборони уразили три пункти управління та п`ять складів боєприпасів росіян

Сили оборони уразили три пункти управління та п`ять складів боєприпасів росіян

Дані Генштабу
Укрінформ
Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України впродовж доби уразили три пункти управління та п`ять складів боєприпасів противника.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 17 листопада протягом доби ворог завдав п`ять авіаційних та 25 ракетних ударів, здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Впродовж доби російські загарбники, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, завдали ракетних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури в Дніпрі та Одесі, Балаклеї на Харківщині, Вільнянську Запорізької області, Нікополі Дніпропетровської області та в Очакові на Миколаївщині.

За уточненою інформацією, цієї доби Сили оборони на різних напрямках збили дві крилаті ракети, дві керовані авіаційні ракети та п'ять безпілотних літальних апаратів “Шахед-136”.

На Волинському та Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках ворог здійснював обстріли.

Зокрема, на Слобожанському напрямку росіяни здійснили обстріли з танків та всього спектру артилерії по районах Амбарного, Глибокого, Дворічної, Землянки, Колодязного, Красного, Куп’янська, Стариці, Стрілечої та Фиголівки Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог завдавав ударів з різнокаліберної артилерії по районах Берестового, Кислівки, Котлярівки, Крохмального, Піщаного і Табаївки Харківської області. Також ворог обстріляв Греківку, Новоселівське, Площанку і Стельмахівку на Луганщині та Колодязі і Торське Донецької області.

Читайте також: Генштаб: ворог намагається вийти на адмінкордон Донецької області, за тиждень - понад 500 боїв

На Бахмутському напрямку російські війська били з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Андріївки, Бахмута, Бахмутського, Білогорівки, Верхньокам’янського, Зеленопілля, Кліщіївки, Опитного, Роздолівки, Соледара та Яковлівки на Донеччині.

На Авдіївському напрямку ворог вів обстріли з різнокаліберної артилерії по районах Красногорівки, Мар’їнки, Невельського, Нью-Йорка та Первомайського Донецької області.

На Новопавлівському напрямку загарбники завдавали ударів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Богоявленівки, Великої Новосілки, Времівки, Вугледара та Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни здійснили обстріли зі всього спектру артилерії по районах Гуляйпільського, Гуляйполя, Дорожнянки, Залізничного, Новоандріївки, Новомиколаївки, Ольгівського, Павлівки Запорізької області, а також Іллінки і Червоногригорівки Дніпропетровської області.

На Криворізькому напрямку ворог завдав ударів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Качкарівки, Михайлівки та Осокорівки Херсонської області.

Читайте також: Після відступу з Херсонщини ворог може спробувати просуватись на кількох інших напрямках - Генштаб

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів зазнали райони Антонівки, Зеленівки, Миколаївки, Херсона та Чорнобаївку Херсонської області.

Повідомляється, що в російській федерації готується законопроєкт, який передбачає з весни 2023 року легалізацію призову на військову службу громадян України, які проживають на тимчасово зайнятих, окупованих територіях та отримали паспорт громадянина рф.

За наявною інформацією, за попередній тиждень у виправних закладах рф завербовано близько 650 ув’язнених. Їх направлено в Ростовську область для подальшої підготовки. Медична допомога зазначеній категорії осіб, у разі поранення, надаватиметься виключно в медичних закладах на тимчасово захоплених територіях України.

В окремих населених пунктах тимчасово зайнятої росіянами території Луганської області противник посилив адміністративно-поліцейські заходи. Зокрема, закрито в’їзди до населеного пункту Рубіжне з напрямків Кремінної та Варварівки. В місті обмежено переміщення цивільних осіб та посилено фільтраційні заходи.

У Маріуполі загарбницька влада планує розгорнути підрозділи росгвардії, особливого призначення та швидкого реагування, загальною чисельністю до 400 осіб.

російські війська продовжують примусову евакуацію населення України та вивезення майна з тимчасово зайнятих територій Херсонської області. Зокрема, в ніч на 16 листопада загарбники примусово вивозили населення з Новокиївки. Крім того, в Новій Каховці перестала функціонувати центральна міська лікарня, тому що все медичне обладнання та машини швидкої допомоги викрадено та вивезено в напрямку тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили три пункти управління, 17 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, п`ять складів боєприпасів та три інших важливих об’єкти противника.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 17 листопада ліквідували близько 83 тисяч 110 російських загарбників, при цьому за попередню добу – 400 осіб.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-