Після відступу з Херсонщини ворог може спробувати просуватись на кількох інших напрямках - Генштаб

Після відступу з Херсонщини ворог може спробувати просуватись на кількох інших напрямках - Генштаб

Укрінформ
 Пріоритетом для агресора залишається Донецька область, але не виключаються і спроби просування на Запорізькому та Луганському напрямках, наступальні дії з білорусі через територію Чернігівської та Сумської областей.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

«Противник після відступу з правобережної частини Херсонської області відновлює свої війська і перекидає боєздатні підрозділи на інші напрямки. Для нього кричуще важливо встановлення контролю над Донецькою областю… Ми не виключаємо, що противник може наростити зусилля і на Запорізькому та Луганському напрямку. Якщо далі брати його плани, то він може також спробувати проводити наступальні дії з території білорусі через територію Чернігівської та Сумської областей. Але це все — в його планах, і це вже було в нашій історії. Ми гідно давали відсіч. На даний час противник дійсно перекидає війська на деякі напрямки, але і ми теж вживаємо відповідних заходів», — наголосив Громов.

Читайте також: Генштаб: ворог намагається вийти на адмінкордон Донецької області, за тиждень - понад 500 боїв

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 14 листопада відвідав звільнений від російських загарбників Херсон.

Херсон був захоплений росіянами 2 березня, а звільнений українською армією 11 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-