Генштаб: ворог намагається вийти на адмінкордон Донецької області, за тиждень - понад 500 боїв

Генштаб: ворог намагається вийти на адмінкордон Донецької області, за тиждень - понад 500 боїв

Укрінформ
Найскладніша ситуація на фронті зберігається на Донецькому напрямку, де впродовж тижня відбулося понад 500 бойових зіткнень Сил оборони з ворогом.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил бригадний генерал Олексій Громов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найбільш складна обстановка залишається на сході нашої країни, де противник намагається вийти на адміністративний кордон Донецької області. Лише з минулої п’ятниці в цьому регіоні відбулось понад 500 бойових зіткнень з противником», - повідомив Громов.

За його словами, на Волинському, Житомирському та Київському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога наразі не виявлено. На території білорусі триває формування регіонального угруповання військ сил так званої союзної держави.

Бригадний генерал поінформував, що впродовж тижня на Чернігівському та Сумському напрямках загарбники здійснили 41 обстріл позицій ЗСУ та об’єктів цивільної інфраструктури у районах 3 населених пунктів Чернігівщини та 17 населених пунктів Сумщини.

Читайте також: У загарбників наростає паніка на тлі успішного контрнаступу ЗСУ - Міноборони

На сході російська армія продовжує наступальні дії з завданням ракетних та авіаційних ударів, здійснює постійні артилерійські обстріли позицій ЗСУ вздовж усієї лінії зіткнення військ.

Як поінформував Громов, на Харківському та Куп'янському напрямках загарбники вели наступальні дії в напрямку кількох населених пунктів, однак успіху не мали. Ворог завдав ракетних ударів по позиціях українських військ у районах 7 населених пунктів.

Армія рф продовжувала спроби просування в напрямку 4 населених пунктів на Лиманському напрямку, успіху не мала, завдано ракетного удару поблизу Святогірська та авіаційного удару по позиціях українських військ у районах 5 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог вів наступальні дії з метою витіснення українських підрозділів із зайнятих позицій поблизу 12 населених пунктів, а на Авдіївському та Новопавлівському напрямках - у районах Красногорівки, Веселого, Опитного та Водяного та ін, завдав авіаударів у районі 11 населених пунктів.

Читайте також: росіяни запустили зранку по Україні 18 крилатих ракет

За словами Громова, на Запорізькому напрямку противник також вів наступальні дії, на Таврійському - завдав 28 ракетних ударів та 8 авіаційних ударів у районах 13 населених пунктів.

Представник Генштабу нагадав, що під час наступальної операції Сили оборони вийшли на рубіж по правому берегу Дніпра, визволили близько 5580 кв. км території та 198 населених пунктів.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 17 листопада ліквідували близько 83 тисяч 110 російських загарбників.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-