росіяни відмовляються припинити вогонь для роботи пошукових груп під Попасною

росіяни відмовляються припинити вогонь для роботи пошукових груп під Попасною

Укрінформ
росіяни відмовляються припинити вогонь, аби пошукові групи змогли почати роботу у районі Попасної та забрати тіла загиблих захисників.

Як передає Укрінформ, про це заявив радник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Іван Ангелін, повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у Телеграмі.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими відбулася зустріч з рідними та близькими захисників 24-ї окремої механізованої бригади, які перебувають у полоні ворога або вважаються зниклими безвісти.

Зокрема, на запитання присутніх відповіли представники 24-ї бригади, Національної поліції, Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, командування Медичних сил ЗСУ і Координаційного штабу.

Читайте також: У Часовому Ярі на Донеччині обстрілами з РСЗВ поранені троє людей

Представник 24-ї бригади запевнив рідних, що 95% службових розслідувань стосовно зниклих військовослужбовців закриті. Справи можна взяти в частині або необхідно зв’язатися з командиром. Якщо у рідних виникають питання щодо розслідувань, потрібно звернутися до юриста військової частини.

“Рідні акцентували на тому, що в районі Попасної зникли багато захисників. Тіла поки що не вдається забрати. Радник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Іван Ангелін зазначив, що зараз на цій ділянці йдуть активні бойові дії, росіяни відмовляються припинити вогонь, аби пошукові групи змогли почати роботу”, - йдеться у повідомленні.

Також проблеми з пошуком загиблих є на звільненій частині Херсонщини через замінування росіянами під час відступу. Ворог замінував місця поховання та навіть тіла загиблих.

Читайте також: Генштаб: ворог намагається вийти на адмінкордон Донецької області, за тиждень - понад 500 боїв

“Якщо є геолокації місць, де загинули військовослужбовці, зокрема на тимчасово окупованих територіях, повідомляйте нам. Ми спробуємо дістатися туди, щоб забрати тіла, або використаємо ці дані для пошуку після звільнення території”, - зазначив радник Уповноваженого.

Він також пояснив рідним, що публікація документів захисників і фото тіл на російських сайтах не є підставою вважати їх загиблими. Це можуть підтвердити тільки українські офіційні органи.

Представник командування Медичних сил порадив рідним після звільнення з полону не забирати захисників з медичного центру у Нових Санжарах, де вони проходять реабілітацію централізовано, до інших закладів. У Санжарах з військовими працюють спеціалісти, які мають великий досвід допомоги саме таким пацієнтам.

Читайте також: Омбудсмен вважає, що зможе потрапити в Оленівку вже після її звільнення ЗСУ

У Координаційному штабі повідомили, що Україна робить усе можливе для повернення всіх захисників та захисниць, які перебувають у ворожому полоні.

Як повідомляв Укрінформ, Координаційний штаб намагається передавати українським військовополоненим одяг або ліки через адвокатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-