Україні потрібне не тимчасове затишшя чи муляж миру, а справжній мир - Зеленський

Україні потрібне не тимчасове затишшя чи муляж миру, а справжній мир - Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає, що для досягнення миру потрібно демонтувати і знизу всі загрози з боку російської федерації.

Простим припиненням вогню і пом'якшенням криз цього не досягти, зазначив він під час онлайн-виступу на Bloomberg New Economy Forum, повідомляє Укрінформ.

"Коли Україна пропонує формулу миру, це справді формула миру не просто для нас, а для світу. Коли загроза комплексна, то й відповідь має бути комплексною. Простою зупинкою вогню нічого не вирішиш. Саме така наша формула. Треба повертати мир – надійно, довготривало. Простим пом'якшенням криз, що спровоковані росією, не повернеш стабільності. Треба повністю демонтувати кожну загрозу", - підкреслив Зеленський.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

Він нагадав, що днями на саміті в Індонезії представив свої пропозиції надійного миру й повного демонтажу російських загроз.

"А зараз хочу додати ще один компонент. Що означає мир? Це ж дуже практично насправді. Це порятунок життів. Стабілізація і розвиток. Розвиток!", - додав Глава держави.

Читайте також: Зеленський: росія воює проти електрики й тепла для людей

Він наголосив, що мир в Україні – це глобальна потреба, для забезпечення якої потрібно берегти глобальну єдність і продовжувати підтримувати українську боротьбу за свободу, посилювати тиск на росію за терор.

"Я підкреслюю: не тимчасове затишшя, не муляж миру, яким спокушає росія, щоб просто підготувати новий етап агресії, а справжній мир. Я знаю, що його можливо досягти", - додав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 15 листопада під час звернення до учасників саміту G20 назвав 10 обов’язкових умов для припинення війни в Україні. Зокрема, йдеться про радіаційну та ядерну безпеку, продовольчу безпеку, енергетичну безпеку, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидія екоциду, недопущення ескалації, фіксація закінчення війни.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-