Міноборони нагадує: першими про воєнні дії мають повідомляти військові

Міноборони нагадує: першими про воєнні дії мають повідомляти військові

Укрінформ
Першими про воєнні дії та результати боїв мають говорити військові – це базове інформаційне правило під час війни.

Про це наголосила на брифінгу заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Укрінформ.

"З огляду на останні події в Україні хочу наголосити на важливості інформаційної гігієни та довіри саме до офіційних джерел. На війні не можна ганятися за сенсаціями. Розуміти причини, чому інформація з офіційних джерел виходить із запізненням, має кожен із вас. По-перше, це вимушена своєрідна плата за достовірність та закріплення отриманого результату. По-друге, оприлюднювати інформацію слід тоді, коли ворог остаточно позбавлений можливості щось змінити. Публікації громадянами фото та відео, що випереджають офіційні джерела - це окремий біль інформаційного фронту, причому гострий біль", - наголосила Маляр.

Читайте також: У загарбників наростає паніка на тлі успішного контрнаступу ЗСУ - Міноборони

Вона зауважила, що в окремих випадках це призводить до непоправних наслідків. "Це нескладно - утриматися та не постити інформацію, про яку ще не було повідомлено Верховним головнокомандувачем, очільниками Міноборони чи Генштабу", - підкреслила заступниця міністра оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації наголошує, що надмірна інформаційна увага шкодить Силам оборони України і тому не слід поширювати інформацію щодо просування ЗСУ.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-