росія тримає у Чорному морі три ракетоносії з 20 «Калібрами»

росія тримає у Чорному морі три ракетоносії з 20 «Калібрами»

Укрінформ
російська федерація тримає на бойовому чергуванні у Чорному морі три носії крилатих ракет "Калібр", у Середземному – п'ять, у Каспійському – три носії.

Як передає Укрінформ, про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють у Телеграмі.

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають шість ворожих кораблів, серед яких три носії "Калібрів", загальний залп – до 20 ракет. У Середземному морі – 10 кораблів, з них п’ять носіїв "Калібрів", загальний залп – 76 ракет. У Каспійському морі – три носії "Калібрів", загальний залп – 24 ракети.

Читайте також: Під Києвом за годину збили дві російські ракети та чотири «шахіди»

В Азовському морі росіяни продовжують контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні один корабель.

За добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили до Азовського моря 34 судна, з них вісім суден рухались з протоки Босфор. До Чорного моря – 18 суден, з них шість суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: СБУ затримала агента рф, який «наводив» ворожі ракети на енергетичні об’єкти Вінниччини

рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада російські загарбники атакували Україну 96 крилатими ракетами повітряного та морського базування, 75 з яких були збиті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-