Швеція надасть Україні $287 мільйонів військової допомоги

Швеція надасть Україні $287 мільйонів військової допомоги

Укрінформ
Швеція надасть Україні новий пакет військової допомоги у розмірі понад 3 млрд крон або 287 мільйонів доларів США.

Як передає Укрінформ, про це із посиланням на прем'єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона повідомляє Reuters.

«Це найбільший пакет військової підтримки, ніж усі вісім попередніх пакетів разом узятих. Це найбільша робота, яку ми зробили, ми точно дотримуємося українського списку пріоритетів того, що, на їхню думку, їм потрібно саме зараз», — сказав Крістерссон на пресконференції.

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон оголосив, що новий пакет військового обладнання включає систему протиповітряної оборони та боєприпаси із запасів збройних сил, які вкрай необхідні для захисту України від російських ракет.

Читайте також: Допомога від ЄС і партнерів дозволяє ЗСУ витісняти загарбників – Боррель

Крістерссон зазначив, що уряд уважно стежить за розвитком подій щодо вчорашнього інциденту з ракетами російського виробництва в Польщі, які впали поблизу українського кордону у вівторок. За його словами, потрібна додаткова інформація, щоб отримати більш чітку картину того, що сталося.

Швеція регулярно надає оборонну підтримку українцям, зокрема, протитанкову зброю.

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинули дві людини. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Західні ЗМІ із посиланням на джерела у розвідувальних органах повідомили, що інцидент міг статися внаслідок того, що дві російські ракети перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною.

Речник польського уряду Пьотр Мюллер звернувся до польських ЗМІ з проханням не поширювати неперевірену інформацію та дочекатися офіційних повідомлень.

Читайте також: Загальна військова допомога Україні з боку ЄС і країн-членів сягає €8 мільярдів

Згодом речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна заявив, що на територію Грубешівського повіту Люблінського воєводства впала ракета російського виробництва. З цього приводу до МЗС Польщі викликано посла росії Сергія Андреєва.

15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку проти України.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-