Зеленський закликає партнерів нарощувати допомогу в вигляді систем ППО та ПРО

Зеленський закликає партнерів нарощувати допомогу в вигляді систем ППО та ПРО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликає міжнародних партнерів нарощувати допомогу Україні у вигляді систем протиповітряної та протиракетної оборони.

Відповідний заклик він висловив у відеозверненні до учасників саміту G20 на Балі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зеленський розповів, що внаслідок ударів російських ракет та іранських дронів зруйновано близько 40% енергоінфраструктури України. За його словами, мета цих злочинів – перетворити холод на зброю проти мільйонів людей, а також не дати можливості експортувати української електрику сусіднім країнам, що могло б допомогти їм стабілізувати енергетичну ситуацію та зменшити ціни для споживачів.

"росія зацікавлена в енергокризі. А ми ж усі маємо бути зацікавлені в припиненні терору", – підкреслив Президент України.

Він подякував партнерам, які вже допомогли Україні з постачанням систем ППО і ПРО. "Це дає нам змогу збивати частину російських ракет та іранських дронів. Але маємо повністю захистити наше небо. Я прошу вас нарощувати відповідну допомогу!", – закликав глава Української держави.

Читайте також: Зеленський подякував США за пакет допомоги, який містить системи ППО і ракети

Водночас Зеленський нагадав, що Україна вже запропонувала направити місію експертів Організації Об‘єднаних Націй на об’єкти критичної енергетичної інфраструктури України для оцінки руйнувань і потреб у відновленні, а також з метою запобігання їх подальшому знищенню. Він наголосив на необхідності прискорити відправку цієї місії. На його переконання, це буде конкретний внесок міжнародної спільноти у стабілізацію енергоситуації в Україні та Європі, а отже, і на глобальному енергоринку.

"Втім, незалежно від рішень світу, росія може в будь-який день відмовитися від ударів по українській енергогенерації та по об’єктах, що задіяні в постачанні води й тепла людям. Хай росія доведе такою своєю відмовою від терору, що справді зацікавлена в поверненні миру", – додав Президент.

Читайте також: Іспанія надасть Україні ще дві системи ППО Hawk

Як повідомляв Укрінформ, Україна внаслідок ракетних ударів з російського боку зазнала значних втрат, зокрема, у сферах електро- й теплопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-