Замбія вимагає від рф пояснити, як її громадянин опинився на війні в Україні

Замбія вимагає від рф пояснити, як її громадянин опинився на війні в Україні

Укрінформ
МЗС Замбії, країни у Південній Африці, вимагає від російської влади пояснити, яким чином засуджений у рф громадянин Замбії опинився на війні в Україні, де згодом загинув.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Повідомляється, що загиблий – 23-річний студент Лемехані Натан Ньіренда вивчав проєктування ядерних установок у московському інженерно-фізичному інституті. У квітні 2020 року його засудили до дев’яти з половиною років позбавлення волі у росії.

«У зв’язку з цим вкрай сумним розвитком подій уряд Замбії вимагає від російської влади терміново надати інформацію про обставини, за яких замбійський громадянин, який відбував тюремний термін у москві, міг бути завербований на війну в Україні й після цього загинув», – йдеться у заяві очільника МЗС Замбії Стенлі Какубо.

Читайте також: «Вагнерівців» використовують як гарматне м'ясо – розвідка

За його даними, тіло громадянина Замбії перебуває в ростові-на-дону і незабаром буде відправлене на Батьківщину.

Вербуванням ув’язнених, за даними ЗМІ, у росії з літа займається «ПВК Вагнера» Євгена Пригожина, а з вересня – і міністерство оборони росії. Засудженим обіцяють помилування та грошові виплати.

Читайте також: До війни в Україні росія залучила понад вісім тисяч «вагнерівців» - розвідка

На початку листопада президент рф путін підписав закон, що дозволяє мобілізувати на війну проти України осіб із незнятою або непогашеною судимістю за тяжкі злочини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-