«Вагнерівців» використовують як гарматне м'ясо – розвідка

«Вагнерівців» використовують як гарматне м'ясо – розвідка

Укрінформ
ПВК «Вагнера» не є так званим елітним підрозділом, а перетворилась на інструмент фашистського режиму путіна.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив представник пресслужби ГУР МО Андрій Юсов.

«ПВК «Вагнера» так звана, тому що це не приватна військова компанія, а інструмент кремля, який працює на замовлення режиму путіна, задумувалась як певний елітний підрозділ. Сьогодні від елітності точно нічого не лишилось, цей міф зруйнований. Тобто ми бачимо, що використовується як гарматне м'ясо. Це справді фашистський режим і ПВК «Вагнера» це абсолютно фашистський інструмент», - відзначив Юсов.

Він нагадав, що російські ув’язнені, хворі на ВІЛ та гепатит, мають браслети-позначки, та набираються у військо, як гарматне м’ясо.

Читайте також: Військові рф скаржаться, що їх відправляють на забій – перехоплення

Лише з одної колонії в Ленінградській області було рекрутовано понад 100 таких осіб, повідомив Юсов.

«Їх відправляють на війну в Україну буквально на убій. Такі люди не мають шансів вижити в разі поранення, російські військові медики відмовляються надавати їм допомогу», - повідомив представник розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня ГУР МО повідомило, що приватна військова компанія «Вагнер» почала масово рекрутувати в російських тюрмах в’язнів, які страждають на тяжкі інфекційні захворювання, зокрема на ВІЛ та гепатит C.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-