ЄС офіційно запустив тренувальну місію для українських військових

ЄС офіційно запустив тренувальну місію для українських військових

Оновлено
Укрінформ
Міністри закордонних справ сьогодні під час зустрічі у Брюсселі остаточно ухвалили рішення про започаткування діяльності тренувальної місії ЄС, яка буде здатною готувати до 15 тисяч українських військовослужбовців.

Про це сьогодні у Брюсселі заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми підтвердили наш головний пріоритет, яким є підтримка України. Ми вислухали сьогодні міністра Кулебу, який приєднався до нас, щоб проінформувати про останній розвиток, і ми мали можливість підтвердити йому, що ЄС залишатиметься з Україною, поки Україна отримає перемогу, як це має розумітися - на українських умовах. До того часу, ми будемо залишатися об’єднаними у нашій підтримці України. Добрим доказом цього є те, що сьогодні ми започаткували військову допоміжну місію з метою тренування принаймні 15 тисяч українських військовослужбовців», - сказав Боррель.

Він зауважив, що заснування цієї місії ЄС було здійснено у рекордно короткі терміни із дотриманням всіх необхідних процедур - від прийняття рішення до його погодження та імплементації.

Читайте також: Польський генерал очолив місію ЄС з навчання українських військовослужбовців

«Це перший раз, коли я бачу, що військова допоміжна місія була запущена настільки швидко, із дотриманням всіх процедур. Сподіваюся, що до кінця місяця вона розпочне працювати», - заявив високий представник ЄС.

Він уточнив, що у роботі військової допоміжної місії для України братимуть участь декілька країн-членів, які надаватимуть не лише обладнання та інструкторів для проведення тренування, але й місця для тренування українських військовослужбовців.

«Можу сказати, що країна, яку я знаю найкраще (Іспанія – ред.), також буде брати участь у тренуванні українських військових на своїй території. Також декілька країн-членів беруть участь. І тренування відбуватиметься у кількох країнах-членах, не лише у Польщі», - зауважив Боррель.

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі розпочинається дводенна Рада міністрів закордонних справ. Сьогодні відбулася зустріч на рівні міністрів закордонних справ, завтра – за участі міністрів оборони країн-членів ЄС. У вівторок в цій зустрічі, як очікується, у режимі телеконференції візьме участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-