Резонансне відео страти «вагнерівця» прокоментували в РНБО: Це добре спланована російська ІПСО

Резонансне відео страти «вагнерівця» прокоментували в РНБО: Це добре спланована російська ІПСО

Укрінформ
Резонансне відео начебто страти колишнього ув'язненого Рязанської ВК-3 і члена ПВК «Вагнер» Євгена Нужина є спланованою інформаційно-психологічною операцією, мета якої - відбити у військових рф бажання здаватися в полон.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

«В інфополі набрало резонансу відео страти колишнього ув'язненого Рязанської ВК-3 і члена ПВК «Вагнер» Є.Нужина, який після відправки на війну в Україну здався в полон ЗСУ. Реакція проросійських ЗМІ була миттєвою — всі вони одноголосно заявили, що це відеопостанова українських спецслужб», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, згодом цю ситуацію прокоментував засновник ПВК «Вагнер» євген пригожин: «Нужин не знайшов щастя в Україні, а зустрівся з недобрими, але справедливими людьми».

Читайте також: ЗСУ нищать «вагнерівців» на Бахмутському напрямку - лише за добу понад 130 вбитих і поранених

Після цього роспропаганда почала виправдовувати страту заявами, що зі зрадниками саме так і потрібно вчиняти.

У Центрі протидії дезінформації наголосили, що офіційно смерть Нужина не підтверджувалася і коментарів від правоохоронних органів поки що немає, тому не можна ігнорувати варіант, що це постанова.

«В будь-якому разі, це – добре спланована ІПсО, мета якої – відбити у військових рф бажання здаватися в полон. Дане відео - це відповідь на українську урядову програму «Хочу жить», яка агітує окупантів складати зброю», - зазначили в ЦПД.

Читайте також: Ворожа ІПСО провалилася: Міноборони спростовує злам ІТ-системи ЗСУ

Як повідомлялось раніше, у мережі Телеграм-каналів поширили відео начебто страти завербована ув’язненого, який воював у складі незаконного збройного формування ПВК «Вагнера». У вересні цей чоловік вирішив здатися в український полон. Після цього він дав інтервю українському журналісту, де критикував режим російського диктатора і заявляв про бажання воювати на боці України. Нужин був засуджений на 24 роки позбавлення волі за вбивство людини, а пізніше отримав ще чотири роки за невдалу втечу. Його викрали 11 листопада. За словами «вагнерівця», він втратив свідомість і отямився в підвалі. Після цього чоловіка нібито жорстоко страчують, розбиваючи голову кувалдою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-